2009-03-13

Var är maten?

ICA-butiker finns det gott om. Vi är medlemmar sedan många år, mest av praktiska skäl. Autogiro till kontot varje månad så slipper man tänka på att ta ut från bankomater varje gång man ska handla.

Som medlem blir man uppvaktad inför jämn födelsedag. Från ICA Löddeköpinge fick jag en fryst tårta och en tårtspade - en sympatisk gest. Vi handlar där för ca 1000 kr i veckan. Det kostar inte ICA många kronor, och det känns trevligt att bli uppmärksammad.

ICA Bjärred bjöd också på en fryst tårta. Den har dock inte funnits i sortimentet sedan erbjudandet. Den verkar inte någonsin ha funnits i deras sortiment av prismärkningarna i frysdisken att döma. Hmm. Mamma brukade säga om slikt: "Skitgivare - igentagare." Om det är av snålhet eller tanklöshet som ICA Bjärred bjuder på obefintliga tårtor - luftpastejer - så är det väl ur PR-synpunkt lika illa. Nu är den lokala ICA-butiken i Bjärred utan konkurrens, med åtföljande mediokert sortiment och så höga priser att vi ändå undviker att handla där.

Lunds (med omnejd: Lomma, Bjärred, Löddeköpinge ...) bästa ICA-butik är kanske den i Norra Fäladen eller ICA Malmborgs vid Clemenstorget/Stationen.

Den bästa "allmänna" butiken i området är City Gross i Lund. Den ligger i nord-västra hörnet av staden, mittemot köpcentret Nova Lund, just där väg 16 från Bjärred anknyter till stadens utkanter. Där har vi börjat handla alltmer. Färska varor i grönsaks- och charkdisk. Stort sortiment. Låga priser. Men där är vi inte medlemmar ännu, så de har inte haft tillfälle att "uppvakta".

Ska man ha något riktigt bra i kött-charkbranschen så är det Saluhallens köttdisk som gäller. N Holmgren & Co är bäst. Som jag tidigare framhållit: förstklassiga varor men också ett väldigt trevligt och kompetent bemötande. Samtliga expediter är trevliga och kunniga. Där kan man visserligen inte vara medlem men varje besök är roligare än en födelsedag. För att inte tala om när man kommer hem och packar upp sina "presenter".

Tar man bilen till Lund och Mårtenstorget så kan det vara bra att parkera ovanpå Konsum. Där brukar vi också handla "resten" när vi är färdiga på hallen och på torget med sina utmärkta grönsaksstånd. Går man varvet runt på Mårtenstorget så har man klarat av Apoteket och Systemet också på samma stopp. 12 kronor i timmen för parkeringen är inget att bråka om för en gammal Stockholmare som är van vid det mångdubbla.

Solnäs Gårdsbutik är öppen året om, och har fortfarande äpplen från de egna odlingarna. Där är det också alltid trevligt att handla. Vi längtar också efter att alla de mindre gårdsbutikerna ska öppna. Där kan man handla grönsaker av hög kvalitet till lågt pris, senast grönkål som ju går att skörda långt in i vintern. Gödtuppen från Borgeby är det bästa fjäderfä jag någonsin ätit och den levereras nyslaktad till gårdsbutiken på tisdagar.

Det finns säkert flera vattenhål att upptäcka. Alla tips är välkomna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.