2009-03-19

D-vitamin utsatt

Efter en dryg vecka med 10 tabletter om dagen så fick jag en natt muskelkramp i ena vaden. Dessutom muskelryckningar i småmuskler ("nervryckningar"), vilket jag inte brukar ha. Det kan vara ett symtom på för hög halt av kalcium, som i sin tur skulle kunna bero på D-vitaminet. Inte kände jag mig piggare heller, så jag såg det för gott att avsluta experimentet.

Tills vidare har jag helt slutat ta extra D-vitamin, men jag fortsätter med multivitaminer och omega 3.

(Termen utsatt betyder att man satt ut en medicin, dvs. avslutat medicineringen. Det kommer förmodligen av att man sätter in en medicin när man påbörjar medicineringen. Så sätter man ut den när den inte längre ska användas.)

Kanske gör jag ett nytt försök till hösten när mörkret kommer tillbaka. Just nu har det varit sol och varmt och det piggar upp rätt bra också.

Vore kul att höra om någon annan har några erfarenheter av D-vitamin.

3 kommentarer:

 1. Ett tips, ta inte 10 tabletter. Det är galet mycket, speciellt om du inte rör extremt mycket på dig. Det kan ge permanenta skador på njurar och lungor!!!!
  Ta hellre en tablett om dagen från 1 september till 1 maj. Det är långtidseffekten som är farlig, om man tar 10 tabletter en gång (ändå dumt) så händer inte mycket men efter din vecka är det farligt ju.

  D - vitamin vännen.

  SvaraRadera
 2. Jag skulle inte råda någon att äta 50microgram varje dag på vinterhalvåret, vare sig det är gamla eller nya siffror. Mer än så borde inte behövas för att överleva vintern med råge.

  En kombination med Dvitamin, olivolja, selen och evitamin skulle nog kunna göra svenska folket, innuiter med flera - underverk. Då kan man dra ner på mjölken också som inte vuxna 18+ behöver mycket av. Om man inte är tant förstås då kalcium tillskott säkert är kanonbra.

  Såklart motion i stora lass tillsammans med detta kan göra ännnu mer än underverk.

  SvaraRadera
 3. Läs mitt tidigare inlägg om hur man räknar ut en rimlig dygnsdos: http://ordinationer.wordpress.com/2009/03/05/d-vitamin-en-foryngringskur/ så kan vi snacka sen. Helst på min nya blogg - se länken ovan. Forskningen ger inte stöd för din oro för organskador vid denna dos, vad jag vet.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.