2009-03-22

Ljuger Liza Marklund igen?

Denna gång ondgör sig LM i Expressen över illegala nedladdningar av kompisens skiva. När man kollar verkar det som om de 80 000 nedladdningar hon talar om kommer från bandets egen hemsida där de lagt ut låten och uppger att den laddats ned 87 000 gånger. Alltså helt legalt att ladda ner. Däremot finns den inte på de större torrentsajterna.

Liza Marklund har tidigare haft problem med sin verklighetsuppfattning. En historia som hon hävdat var väldokumenterad sanning visade sig inte stämma, och hon tvingades medge att den istället var en påhittad ("baserad på en verklig historia"). Fullständigt skamlös, uppbackad av sitt Piratförlag, där Jan Guillo tycker att folk är dumma i huvudet om de inte fattade att historien var uppdiktad. Lögn och dikt går bra som dokumentär. Hon rekommenderade även då lagskärpning för att komma tillrätta med problemet. Hon har kontakter, och lagändring blev det.

Polarna i pappersmedia reagerade knappt på skiten utan gjorde sig lustiga över bloggosfären, där det blev skandal.

Nu rekommenderar hon bokstavligen den kinesiska metoden: att filtrera informationen på internet så att den inte innehåller olämpligheter samt att ställa bredbandsleverantörerna ansvariga för illegalt innehåll. Det är väl lika begåvat som att bötfälla Expressens pappersleverantörer för lögnaktiga beskyllningar i tidningen samt att införa förhandscensur av alla tidningar (särskilt Expressen) så att de garanterat inte innehåller osakligt material.

Har hon blivit fnoskig eller har jag missförstått något? Jag trodde det här landet berömde sig av sin pressfrihet och yttrandefrihet, och att Expressen var en liberal - inte Stalinistisk - publikation. Att införa en totalitär stat utan yttrandefrihet för att komma åt fildelarna verkar för mig vara ett förslag på gränsen till vansinne.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

9 kommentarer:

 1. Deras låtar går inte att ladda ner på MySpace förutom en låt som inte är full version.
  Däremot hittad jag t.ex detta.
  Mvh
  Lars.Uvhagen
  Stockholm stoner torrents
  - related searches - stockholm stoner - alison stoner naked
  HEALTH HIGH SPEED EXTERNAL DOWNLOAD LINKS SPEED Downloads

  stockholm stoner.full.
  rar
  952 kb/s 8212

  stockholm stoner [FullVersion]
  970 kb/s 5434

  [HIGHSPEED] stockholm stoner
  947 kb/s 5330

  [TRUSTED DOWNLOAD] stockholm stoner
  996 kb/s 7140
  Results 1-0 of 0 for stockholm stoner

  SvaraRadera
 2. Lisa Marklund påstår ju att folk måste lära sig att se skillnad på mitt och ditt.Detta har hon säkert sett bland privata och statliga chefer som snor till sig miljontals kronor just nu i höjda löner och bonusar ha ha ha ... Skit rullar neråt Lisa enligt fysikens lagar.

  Pelle

  SvaraRadera
 3. "Det är väl lika begåvat som att bötfälla Expressens pappersleverantörer för lögnaktiga beskyllningar i tidningen samt att införa förhandscensur av alla tidningar (särskilt Expressen) så att de garanterat inte innehåller osakligt material."

  Bra liknelse. Rent allmänt tycker jag att det är bra att falla tillbaka på liknelser som slår emot det som ligger internetfiltreringsfantasten varmt om hjärtat.

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet om affären Liza Marklund som visar hur korrupt kvällspressen är (och även annan gammelmedia)

  Du skriver:
  ”Polarna i pappersmedia reagerade knappt på skiten utan gjorde sig lustiga över bloggosfären, där det blev skandal”

  Det mest glädjande med den här Liza M-affären är att folk har upptäckt den vänskapskorruption som finns inom massmedia och förhoppningsvis slutar att köpa Expressen och Aftonbladet, och helst slutar besöka dem på nätet. Jag hoppas att jag får uppleva den dagen då de här två tidningar läggs ned!

  De hånar och gör sig lustiga mot bloggosfären, för detta är ett hot mot journalisternas indoktrineringsmonopol, när människor nu har fått teknik och kan för första gången i historien använda sig av sin yttrandefrihet fullt ut så blir detta ett hot för journalister som annars värnar om yttrandefriheten – den skall tydligen bara gälla politiskt korrekta journalister – inte folket!

  Jag rekommenderar en mycket bra artikel som analyserar förhållandet mellan bloggosfären och gammelmedia som finns här: http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/20/tidningspyramiderna-kommer-att-rivas

  Vi får hoppas att folk slutar läsa och köpa Expressen och Aftonbladet!

  Sören Jacobsson

  SvaraRadera
 5. @Anonym 2009-03-23 01:46:

  Det som du har postat högst upp ser ut som typiska exempel på 'fejktorrents' som genererats automatiskt för att locka besökare.

  // Matthias Ö

  SvaraRadera
 6. ... alltså rena blufftorrents som inte leder någonstans.

  // Matthias Ö

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentarerna. Inte minst från Matthias Ö som kommenterat det första inlägget som jag själv inte begriper tillräckligt väl för att kommentera.

  SvaraRadera
 8. Tänk att hon ljuger ige! Ändå får hon 11000:- för sina krönikor, varje gpng hon ljuger. Hon skrev om kärnkraft...då ljög hon om sin syster...hon kan nog inte hålla sig till sanningen....
  Vem kan stoppa henne?
  // Lisbeth Pipping

  SvaraRadera
 9. @Lars Uvhagen: Du verkar ha koll på intertubes... tror jag ska tanka ner lite av din musik nu. Du verkar ju just ha släppt en skiva http://downloadaccess.net/search/Lars%20Uvhagen.html

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.